Mozzarella, tomati ja basiiliku trio on meie peolaual käinud pea 9.a. Kui tavaliselt lisasime peale veidi musta pipart ja oliiviõli, siis seekord on täiendavalt lisatud veel muudki. Tore avastus oli ajakirja Oma Maitse 5/2017 numbrist ja seda Capri salati nime alt. Tänud retsepti eest perekond Kalve ja Tamm! Peab ütlema, et täiendavad lisandid andsid salatile mõnusa suvise meki ja selline kooslus jääb kindlalt meie pere suvisele peolauale.
Retsept:
2 pakki mozzarellat ('a 125 gr)
4-5 keskmist tomatit
1 pott basiilikut
4-6 suuremat maasikat
oliiviõli
soolahelbeid
purustatud musta pipart
palsamikreemi
Viiluta tomatid ja mozzarella seibideks ning lao taldrikule vaheldumisi koos basiiliku lehtedega: tomat, mozzarella, basiilik, tomat jne. Piserda peale oliiviõli ja soolahelbed. Tükelda maasikad sektoriteks ja aseta loovalt salatitaldrikule tomatite, mozzarealla ja basiilikulehtede peale. Nüüd puista peale veidi purustatud musta pipart ja piserda lisaks palsamikreemi. Serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar