Kui tavaliselt planeerin oma perekondlike ürituste tarbeks menüü üsna aegsasti, püüdes leida alati ka midagi sellist, mis on uus ja huvitav nii endale kui külalistele, siis seekord oli nii, et ühtegi head hooajalise uue salati ideed ei olnud. Meeles mõlkus vaid idee, et see peaks olema midagi mõnusalt värsket kasutades just kodumaist hooajalist toorainet. Oli südasuvi kalendri järgi.
Veel päev enne pidu ei olnud mul ühtegi ideed, kui korraga meenus, et nägin kusagil kurgisalati retsepti. Avasin kiirelt juulikuu ajakirjad, mis tellitud ja voila' 7/2017 ajakirjast TervisPluss vaatas vastu Maril-Liis Iloveri värskendava kurgisalati retsept. Tänud Mari-Liis Iloverile!
Retsept:
1 pikk kurk
1 pott värsket salatit
50 gr parmesani tüüpi juustu
Kaste:
2 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
1 sl sinepit
1 tl mett
soola ja pipart
Tõmba köögiviljakooriga kurgist pikad laastud. Parem on kasutada nooremaid kurke - sisu ei ole nii pehme. Pese salat ja kuivata ning tõsta serveerimisalusele. Lao juurde kergelt krussi keeratud kurgilaastud. Tõmba juustust juustunoa või köögiviljakoorija abil laastud (jäta pisut juustu laaste salati peale raputamiseks) ning lisa kurgi ja lehtsalati juurde. Sega kokku kõik kastme koostisained ja nirista salatile. Sega õrnalt ja lisa nüüd juustu laastud. Serveeri kohe.
Tähelepanekud:
- pildil oleva salati jaoks on kasutatud nii tavalist kui ka lollo rosso lehtsalatit.
- tugevamaitseline Nopri talu juust Eriline sobis hästi.
- kuigi sinepi puhul ei ole märgitud täpselt, millist peaks kasutama, siis sai kasutatud Dijoni sinepit.
Tavaline sinep on pisut kangem ja ehk mitte nii kreemine, kuid maitse poolest ka sobiv.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar