teisipäev, 18. september 2018

Karamelliseeritud valge šokolaad

Täna jõuab siia retseptikogusse mitte koogi- või tordiretsept vaid hoopis midagi muud.
Retsepti otsisin puht isiklikust vajadusest, pärast seda kui oli raskusi karamelliseeritud valge šokolaadi leidmisega. Retsepti leidsin siit. Põhjus, miks ma selle eraldi kirja panen on see, et selle valmistamine on tegelikult imelihtne, kuid võtab aega. Kui see on aga kord valmis tehtud, siis saab väga edukalt jahedas, kuivas ja pimedas säilitada (u +15 ( +/- 3) kraadi juures) ning on käepärast võtta.
 
Karamelliseeritud valge šokolaad:
 
340 gr valget šokolaadi (või nööpe) (min 34% kakakovõi sisaldusega)
näpuotsatäis soola
 
 
Kuumuta ahi 120 kraadini.
 
Jaota hakitud/tükeldatud šokolaad küpsetuspaberile ja kuumuta ahjus 10 min.
Võta ahjust välja ja sega puhta, kuiva spaatliga.
 
Jätka küpsetamist 30-60 min, segades iga 10 min järel. Mingil hetkel võib sulanud šokolaad näida tükiline, kuid jätka segamist ja see läheb siledaks ja karamelliseerub.
 
Küpseta, kuni valge šokolaad näeb välja sügav-kuldne-pruun ja maitseb karamelliselt. Lisa nüüd suts soola ja sega läbi. Tõsta jahtuma teisele küpsetuspaberile siludes u 2 mm paksuse kihina paberile. Jahtunult murra tükkideks ja säilita nt minigrip kotis või kaanega purgis.
 
Kui juhtub, et segu on ikka täiesti tükiline ja segamisega ilusaks siledaks ei lähe, siis kraabi segu kaussi ja blenderda läbi enne jahtuma panemist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar