pühapäev, 13. november 2016

Šokolaadililled

Seekordsed lilled on tehtud hoopis modelleerimisšokolaadist. Päris huvitav tooraine ja käitub pisut teisiti võrreldes martsipani, suhkrumassi või lillepastaga. Kuna toimuvad koolitusajad modelleerimisšokolaadi kohta ei ole hetkel sobivad, siis tuli iseseisvalt teha materjaliga tutvust. Kindlasti oli miljon viga mida tegin, kuid lõpptulemus sai enam vähem talutav:).
Sisuliselt tuli mass soojaks mudida, st et ta ei murdu vaid justkui venib. Siis võtsin väikse tüki ja rullisin seda õhemaks suhkrumassi rulliga. Jah, ta jäi sinna kinni, kuid õrnalt eemaldades ei murdunud ega veninud. Väga õhukeseks muidugi ei saanud rullida. Nii kroonlehed kui lehed on lõigatud välja lõikevormidega, mida kasutan lillepastaga töötamisel. Seejärel sai kroonlehtede ülemisi servi näppude vahel pisut õhemaks muditud-vajutatud. Kuna vorm oli suhteliselt kitsas, siis tuli väljalõigatud kroonlehti ülemisest servast ka pisut laiemaks venitada. Kroonlehtede koolutused on tehtud kokteilitiku abil. Samuti sai lehtede nö tekstuur tehtud kokteilitiku abil. Soojade käte vahel muutus mass üsna kleepuvaks ja muutis töötamise keeruliseks. Mind aitas see, et jätsin vahepeal kroonlehed nö kuivama kuni toimetasin lehtedega. Kokkuvõttes võin öelda, et meeldis sellega töötamine ja ei olnud nii keeruline kui algselt olin kartnud. Vähemalt on nüüd julgust kasutada modelleerimisšokolaadi ka edaspidi ning proovida teha teistsuguseid lilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar