Kuigi tavaliselt oleme harjunud, et muffinid on magusad, siis siit tulevad hoopis soolased. Ühed mõnusad soolased ampsud. Meie pere tõelised lemmikud, nii suurtel kui väikestel. Retsept pärineb 2015.a novembrikuu ajakirjast Tervis Plus ja selle on sinna andnud loovtantsija Christin Lunts. Tänud! Algne retsept sisaldab küll pisut umbmääraseid koguseid nt peotäis, mis sõltuvalt tegijast võib olla suurem või väiksem. Ajajooksul on nüüdseks paika saanud meie jaoks sobivad kogused.
Retsept:
4 muna
250 gr kodujuustu
50-100 gr spinatit (alusta esmakordsel tegemisel 50 gr, kui spinati sõber väga ei ole)
150-180 gr Saida juustu (juustusõbral rohkem juustu)
1 keskmine sibul
180 gr täistera nisujahu (sobib ka tavaline nisujahu)
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
50 ml vett
õli muffinivormi määrimiseks ja sibula hautamiseks
erinevaid seemneid nt leivaseemnesegu
Haki sibul väikesteks tükkideks ja hauta pannil pehmeks. Lisa pestud ja kuivatatud spinat, prae veel u 1-2 minutit (spinat närbub ja tõmbab kokku). Aseta taldrikule jahtuma. Pane sooja ahi 225 kraadi peale. Mõõda välja jahu, lisa sool ja küpsetuspulber, sega läbi - see on kuivsegu. Mõõda suuremasse kaussi kodujuust, munad, vesi ja jahtunud sibula-spinati segu. Sega läbi ja lisa kuivsegu. Viimasena lisa riivitud Saida juust. Määri muffinivorm õliga ning jaga tainas võrdselt 12-sse vormi. Määri pealt õliga ja puista üle seemnetega. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit ja siis alanda kuumust 175 kraadini ja küpseta veel 22 minutit või kuni muffinid on pealt kuldpruunid ja krõbedad. Küpsust kontrolli kokteilitikuga, kui väljatõmmatud tikk jäi puhtaks on muffinid valmis, kui ei, küpseta veel 2-3 minutit ja kontrolli uuesti.
Tähelepanekud:
- leivaseemnesegu asemel kasuta endale meelepäraseid seemneid.
- kui soovid seest rohelisi muffineid, siis püreesta sibula-spinatisegu märgitud koguse veega saumikseri abil ning lisa muna-kodujuustu segule.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar