Me elus on nii asju, kui ka toite, mille nägemine,
lõhn või söömine/maitsmine toovad meelde lapsepõlve/kooliaja mälestused. Minu
jaoks on need moorapead, mis tuletavad meelde kooliaega, mil ülikooli
raamatukogus sõbrannaga käisime. Pea alati sai käidud sealses kohvikus teed
joomas ja midagi hamba alla otsimas. Maitset ma ei mäleta, sest minu lemmikud
nad ei olnud, sõbrannal aga küll. Nüüd, pea paarkümmend aastat hiljem otsisin
üht retsepti netist ja komistasin hoopis esmalt moorapeade otsa. Mõeldud
tehtud. Eneselegi üllatuseks leidus lähikonnas veel neid, kellele meeldivad
moorapead. Eks ma siis vahel rõõmuga neid teen, sest teha mulle meeldib rohkem,
kui ise neid süüa. Retsept on lihtne ja töötab kenasti. Retsept leitud
sellest blogist.
Tänud retsepti kirja panemise eest! Algne retsept on arvestatud väiksema koguse
peale, millest saab 12 tk.
Retsept:
Taigen:
114 gr nisujahu
4 tk muna (M suuruses)
96 gr suhkrut
Valmista ette kaks ahjuplaati kattes need küpsetuspaberiga.
Pane ahi sooja 200 kraadi peale (pöördõhurežiimi puhul 180 kraadi). Moorapead
valmistatakse nn bušee viisil, st munavalge vahustatakse 1/3 suhkruga ja
munakollased 2/3 suhkruga. Seejärel segatakse vahustatud munavalge ja kollane
kokku. Kui munavaht on ühtlaselt segunenud, lisatakse sõelutud jahu. Segatakse
uuesti korralikult läbi, et ei jääks tainatükke ja samas ka kiiresti, et bušee
ei vajuks kokku. Valmis tainas pane pritskotti (ümara otsaga tülle, või lõika
kotil ots maha, et jääks u 1 cm ava) ning pritsi ümarad kuhjakesed läbimõõduga
u 5,5-6 cm ja pane kohe ahju. Küpseta 8-10 min. Tõsta ahjust välja jahtuma.
Immutussiirup:
60 gr suhkrut
72 gr vett
Mõõda potti vesi ja suhkur ning keeda siirup. Jahuta toatemperatuurile.
Toorjuustukreem:
84 gr võid
68 gr toorjuustu
48 gr tuhksuhkurt
Mõõda kõrgemasse kaussi või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur/pasta. Vahusta heledaks kohevaks massiks. Sega käsitsi või mikseriga (aeglasel kiirusel) juurde toasoe toorjuust, kuni see on võimassiga segunenud. Ettevaatust - üle segamisel muutub toorjuust vedelaks.
Šokolaadiglasuur:
96 gr šokolaadi (soovitavalt tumedat)
14 gr toiduõli
Pane tükeldatud šokolaad kaussi ja lisa toiduõli. Sulata vesivannil kuni šokolaad on sulanud. Jahuta pisut ja jäta ootele.
Nüüd immuta siirupiga bušee need pooled, mis käivad omavahel kokku ehk siis need lamedad pooled, mis olid vastu küpsetuspaberit. Pane lusikaga või pritskoti abil pooltele bušeedele toorjuustukreem ja suru õrnalt teine pool sinna peale. Kui kõik on valmis, siis hakka moorapäid kastma ükshaaval toatemperatuuril šokolaadi sisse nii, et vaid pealmine pool saaks šokolaadiga kaetud. Tõsta taldrikule ja seejärel külmkappi tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, lase hea maitsta. Toidukilega kaetult säilivad külmkapis paar päeva.
Immutussiirup:
60 gr suhkrut
72 gr vett
Mõõda potti vesi ja suhkur ning keeda siirup. Jahuta toatemperatuurile.
Toorjuustukreem:
84 gr võid
68 gr toorjuustu
48 gr tuhksuhkurt
Mõõda kõrgemasse kaussi või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur/pasta. Vahusta heledaks kohevaks massiks. Sega käsitsi või mikseriga (aeglasel kiirusel) juurde toasoe toorjuust, kuni see on võimassiga segunenud. Ettevaatust - üle segamisel muutub toorjuust vedelaks.
Šokolaadiglasuur:
96 gr šokolaadi (soovitavalt tumedat)
14 gr toiduõli
Pane tükeldatud šokolaad kaussi ja lisa toiduõli. Sulata vesivannil kuni šokolaad on sulanud. Jahuta pisut ja jäta ootele.
Nüüd immuta siirupiga bušee need pooled, mis käivad omavahel kokku ehk siis need lamedad pooled, mis olid vastu küpsetuspaberit. Pane lusikaga või pritskoti abil pooltele bušeedele toorjuustukreem ja suru õrnalt teine pool sinna peale. Kui kõik on valmis, siis hakka moorapäid kastma ükshaaval toatemperatuuril šokolaadi sisse nii, et vaid pealmine pool saaks šokolaadiga kaetud. Tõsta taldrikule ja seejärel külmkappi tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, lase hea maitsta. Toidukilega kaetult säilivad külmkapis paar päeva.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar