Hautis maitses tõesti väga hea ja liha oli mõnusalt pehme. Sai kohe suured kiidusõnad sööjatelt!
Retsept on pärit sellest blogist. Tänud retsepti kirja panemise eest!
2 kg põdra kintsuliha või mõni muud meelepärane tükk
100 gr šampinjone
2 porgandit
2 sibulat
1 suur küüslaugupea
2-3 spl dijoni sinepit
2 dl köögikoort (sobib ka kohvikoor)
2 spl puljongikonsentraati või 1 puljongikuubik (soovitavalt mahetoode)
soola-pipart
praadimiseks õli ja võid
1 spl maisitärklist kastme paksendamiseks (soovi korral!)
Puhasta liha, lõika
meelepärase suurusega (u 0,5 cm paksusega) viilud ning kuivata köögipaberiga.
Prae lihatükid kuumal pannil õli ja või segus pruuniks, maitsest soola-pipraga
ning aseta ahjupotti. Pane samale pannile, kus liha praadisid, sinep. Prae
veidi, kraapides lihast jäänud hea kraami pannilt lahti. Lisa vett (nii u 200
ml) ja puljongikonsentraat või -kuubik. Keeda veidi ning kalla lihale. Hauta
liha 180 C ahjus 1 tund.
Tükelda šampinjonid,
porgandid, sibulad ja küüslauk sobiva suurusega tükkideks. Prae pannil või-õli
segus šampinjonid, maitsesta soola-pipraga ning aseta kõrvale. Pruunista
kergelt ka porgandid, sibulad ja küüslauk. Lisa kõik liha juurde ahjupotti.
Keera ahi 150 C peale ja hauta veel u 2 h, aeg-ajalt kontrollides, et potis
oleks piisavalt vedelikku.
Kui liha on pehme, võta
pott ahjust ja sega juurde koor. Maitsesta lõplikult, lisades vajadusel juurde
soola, pipart ja sinepit. Kui soovid paksemat kastet, siis paksenda seda
veidikese maisitärklisega (tärklis segatud külma veega).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar